BEMUTATKOZÁS

A SZOVA Nonprofit Zrt. két cég, a Szombathelyi Városgazdálkodási Kft., és a Házkezelési Kft. összeolvadásával, 2007. július 1-től kezdte meg tevékenységét, egy évvel később a Claudius Ipari Park, 2009 októberében a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. is integrálódott a vállalatba. A cél egy piacképes konstrukció kialakítása volt, a jelenleginél minőségibb és versenyképesebb szolgáltatás érdekében.

A fejlesztéseknek azonban nagyon nagy a tőkeigényük. A Távhőszolgáltató integrálása a SZOVA Nonprofit Zrt-be lehetőséget nyújt a megvalósításhoz szükséges anyagi források előteremtéséhez.
A cég egyszemélyes tulajdonosa Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A társaság a jogelődökkel együtt már több mint ötven éve lát el Szombathelyen városüzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat.
A SZOVA Nonprofit Zrt. vagyonhasznosítással és városgazdálkodással kapcsolatos szolgáltatásokat végez önkormányzatokkal, gazdasági szervezetekkel, társasházakkal, magánszemélyekkel kötött megállapodások alapján.
Tevékenysége rendkívül széleskörű: a hulladékgazdálkodás, a közterületek tisztítása, a téli hó- és síkosság-mentesítés, valamint útfenntartás, útjavítás, kommunális gépjárművek és munkagépek javítása. Emellett bérlemény- és épületkezelés, illetve üzemeltetés, társasházkezelés, ingatlanfejlesztés, ingatlanhasznosítás és szerepet kap az ipari park funkció is.
 

Ezek mellett a SZOVA Nonprofit Zrt. üzemelteti a Műjégpályát, a Tófürdőt, a Kalandvárost és a fizető autóparkolókat, így a vállalat szolgáltatásaiban szinte valamennyi szombathelyi és környékbeli háztartás érintett.
Stratégiai célunk, hogy elnyerjük és fenntartsuk ügyfeleink bizalmát, elégedettségét, növeljük tevékenységeink gazdaságosságát és versenyképességét.
Társaságunk egyik jogelődje a Szombathelyi Városgazdálkodási Kft., 1997-ben kapta meg - elsőként hazánkban - az ISO 9001-es szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszer kiépítésének tanúsítását a hulladékkezelési és köztisztasági szolgáltatásokra.


Stratégiai céljaink elérésének támogatására bevezettük, működtetjük és folyamatosan fejlesztjük az MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ EN ISO 14001:2015 szabványoknak, valamint az alkalmazható követelményeknek megfelelő integrált minőség- és környezetközpontú irányítási rendszert.