SZÁNKÓPÁLYAA száraz téli hidegben, nincs szánkózásra, játékra alkalmas, megfelelő hóréteg, amely alternatívát kínálna a téli szünidő hasznos eltöltéséhez, éppen ezért vállalatunk hóval borítja be a szombathelyi szánkópályát, így alkalmassá téve azt csúszkálásra, hógolyózásra. A szánkópályát díjmentesen lehetett használni.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2002-ben vásárolt hóágyút azzal a szándékkal, hogy a téli sportot kedvelő szombathelyi lakók részére természetes hó hiányában mesterséges úton készítsen havat a szánkópályának kijelölt Emlékmű dombon. A hóágyú hatékony működéséhez napokon keresztül -8 Celsius fok alatti hőmérséklet szükséges, így 2-3 nap alatt készíthető el a megfelelő vastagságú hóréteg.

A pálya hossza 180 méter, szélessége 30 méter, világítással ellátott, így 23 óráig hódolhatnak szenvedélyüknek a szánkózás szerelmesei.

A szánkópályát mindenki saját felelősségére használhatja. Ittas, kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt álló személyek a szánkópályát nem használhatják és a szánkópálya területén sem tartózkodhatnak. A szánkópályára háziállatot bevinni tilos!