Magánparkolók

Kőszegi u. 7., 15.sz. mögötti fizetőparkoló használata
 
2012. augusztus 13-án megnyitottuk a Kőszegi u. 7., illetve a 15. sz. mögötti belső udvarban fizetőparkolónkat. A parkoló a mélygarázsokban, illetve parkolóházakban megszokott automata sorompós rendszerrel működik. A parkoló két részből áll:
- Kőszegi u. 7. sz. mögötti bérletes parkoló
A parkolóban 11 db férőhely + 2 mozgáskorlátozott parkoló került kialakításra. Itt csak az ügyfélszolgálati irodában megvásárolható bérlettel lehet parkolni. A havi bérlet ára magánszemélyeknek és közületeknek egyaránt bruttó 10.000,- FT + 1.250,- Ft kártya költség. A bérlet érvényességének lejártát követően a kártya visszaváltható. A bérlet nem rendszámra szól, tehát átruházható másik gépjárműre is. A bérlet kizárólagos helyet biztosít a Fő tér szomszédságában.
- Kőszegi u. 15. sz. mögötti fizetőparkoló
A parkoló 2017. évben bővítésre került, így immár 76 db férőhely + 2 mozgáskorlátozott parkoló várja a gépjárművezetőket. A parkoló két irányból közelíthető meg, és szintén két irányban lehet elhagyni. Az egyik bejárat a korábbiak szerint a Kőszegi u-ban található, míg a másik az APEH parkolón keresztül közelíthető meg. A parkolóban telepítésre került még egy fizetőautomata, amin már PayPass -os bankkártyával is fizethető a parkolási díj, az érme és a bankjegy mellett.
Az ügyfelek a sorompó előtt megállva a jegykiadó terminálon lévő gombot megnyomva vonalkódos parkolójegyet kapnak. A parkolási díj kiegyenlítése a kihajtást megelőzően a fizető automatánál történik.

A parkoló díja:           Nappal 08-18 óráig 240,-Ft/h
                                    Éjszaka és hétvégén: 20,-Ft/h
 
A parkoló előnyei:
  • Nincs a lejárt, illetve lefordult jegy miatt büntetés
  • Utólagosan a parkolt idő alapján kell díjat fizetni
  • A fizető automata papírpénzt is elfogad
  • Zárt kamerával megfigyelt parkoló
  • Kedvező díjak mellett az első 5 perc díjmenetes
  • Az újonnan telepített automatán már PayPass-os bankkártyával is fizethető a parkolási díj.

Kőszegi u. 32-42. szám mögötti fizetőparkoló használata:

2020. április 27-től használható az új 120 férőhelyes automata sorompós rendszerrel működő parkoló, amely a Szombathely, Kőszegi u. 32-42. számú ingatlanok mögött, a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. tulajdonában lévő ingatlanon található.
Megközelítése két irányból, a Kőszegi utca 32. és Király utca 27. szám alatti kapuszíneken, elhagyása pedig a Kőszegi utca 42. szám alatti kapuszínen keresztül, sorompós be- és kiléptető rendszeren áthaladva lehetséges. A Király utcai szomszédos ingatlanok hátsó udvari megközelítése egy, a sorompóval elválasztott parkoló területen kívül eső kiszolgáló úton történik, így a társasházak udvarai az ott lakók számára továbbra is megközelíthetők maradnak a fizetőparkoló igénybevétele nélkül.
A parkolóban 2 db fizetőautomata került telepítésre, amiken már bankkártyával, PayPass -os bankkártyával, bankjeggyel, érmével és mobiltelefonon keresztül is fizethető a parkolási díj.
Az ügyfelek a sorompó előtt megállva a jegykiadó terminálon lévő gombot megnyomva vonalkódos parkolójegyet kapnak. A parkolási díj kiegyenlítése a kihajtást megelőzően vagy a fizető automatánál történik, vagy pedig mobiltelefonon keresztül a vonalkódos jegy 5 jegyű sorszámának elküldésével a parkolóban megadott zónaszámra.
A parkolás díja: nappal 08-18 óráig 240,-Ft/h
                         éjszaka és hétvégén: 20,-Ft/h

A parkolóba bérlet is vásárolható, melynek ára egységesen 10.000,- Ft + 1250,- Ft kártyaköltség. A bérlettel igény esetén lehetőség van a Kőszegi u. 11-17. szám mögötti parkoló igénybevételére is.


 
Vasút u. 15. sz. mögötti fizetőparkoló használata
 
2013. április 1-jén megnyitottuk a Vasút u. 15. sz. mögötti belső udvarban található fizetőparkolónkat. A parkoló a közterületen megszokott jegyautomatás rendszerrel működik. A várakozóhely - várakozás céljából - érvényes parkolójeggyel, vagy bérletjeggyel használható. Parkolójegy a parkoló területén kihelyezett parkolójegy-kiadó automatából váltható. Bérletjegyet a SZOVA Zrt. parkolási csoportjának ügyfélszolgálati irodájában (Szombathely, Kőszegi u. 11-17., nyitvatartás: H,K,Cs, 9-16-ig és szerda 9-18-ig, péntek 9-14-ig) lehet váltani, melynek díja 3000,- Ft/hó, plusz 200,- Ft bérlet előállítási költség. A parkolójegy megváltására 5 perc türelmi időt biztosítunk. A parkolójegy ára 100,- Ft/óra. A parkoló üzemideje, minden munkanap 08-18 óráig tart. A díjfizetési időszakon kívül a fizető parkolóban nem kell várakozási díjat fizetni. Ha a jármű díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen díjfizetés nélkül várakozik, vagy a kifizetett várakozási időt egy óránál rövidebb időre történt fizetés esetén 5 perccel, egy órára vagy annál hosszabb időre történt fizetés esetén legalább 15 perccel túllépi, várakozási esetenként a jármű tulajdonosa vagy üzembentartója pótdíjat köteles fizetni. A pótdíj összege a pótdíj kiszabásától számított 15 napon belüli befizetés esetén 2.000,- Ft.
 
Bővebb felvilágosítás a parkolási csoport ügyfélszolgálati irodájában (Tel.:0694/339-889) kapható.