KALANDVÁROSAz egy hektáros terület központjában magasodó favár kilenc tornyával, csúszdáival és kötéllétráival, az önfeledt játék kimeríthetetlen variációit kínálja. A legmagasabb torony hét méteres, meghódítása komoly kihívás az ostromló gyerekseregnek. A komplexum huszonhét méter hosszú rendszerében a nagyobb srácok élvezhetik a játékot.

A kisebb gyerekek eszközei, a vizes játszóhelyek és dombcsúszdák a vár környékén elszórtan találhatók. A hintaparkban a mozgássérülteknek is alakítottak ki játéklehetőségeket. A drótkötélpályán pedig csak kapaszkodni kell a száguldáshoz.
A hagyományosnak mondható játszószerek területén sincs hiány. Sokak számára ismerős rugós játékok, mászókák, valamint körhinták épültek a szépen füvesített parkban. A homokozó félig fedett így, az eső, vagy éppen az erős napsütés nem zavarja a játékot.

Csoportfoglalkozásokra is lehetőség nyílik a létesítményben, hiszen a város óvodásainak, iskolásainak, valamint az idősebb korosztálynak is kínál programokat, kirándulási lehetőséget a szombathelyi Kalandváros.

A tervezők fokozottan ügyeltek a biztonságra. Amellett, hogy a játékszerek megfelelnek a biztonsági előírásoknak, az esésvédelem is fontos szerepet kapott. Ahol nem raktak le gyeptéglát vagy térkő burkolatot, ott faapríték és gumi védi a gyerekeket a balesetektől. A teljes területet nem építették be azonnal, hanem egy részét fenntartják a későbbi bővítéseknek. A szabadon maradt hely viszont kitűnően alkalmas fogócskázásra vagy labdajátékokra. A játszópark területén büfé is rendelkezésre áll a látogatók számára.
 

Tudnivalók a játszótér használatáról

A játékokat a felnőtt kísérők nem, kizárólag a gyerekek használhatják.
 

Nyitvatartás

A játszópark szezonális jelleggel, általában március 15-től október 31-ig tart nyitva, az időjárás függvényében. 

Nyitvatartásunk az alábbiak szerint alakul az egyes időszakokban (ezalól az ünnepnapok sem kivételek):

március 16 - április 30 09:00 - 18:00
május 1 - május 31. 09:00 - 19:00
június 1 - július 31. 09:00 - 20:00
augusztus 1 - augusztus 31. 09:00 - 19:00
szeptember 1 - szeptember 30. 09:00 - 18:00
október 1 - október 31. 09:00 - 17:00

A Kalandváros büféjének nyitvatartása: Hétfőtől péntekig 10:00-18:00, szombaton és vasárnap 9:00-18:00-ig.

A pénztárunk a mindenkori létesítményzárás előtt fél órával bezár! A Kalandvárosba belépőjegyet váltani, belépni csak ezen időpont előtt lehetséges!

Belépőjegy-árak

A játszópark díjfizetés ellenében vehető igénybe.

Belépőjegy típusa                      Ár                                   Ár Szent Márton            
kártyával
Belépőjegy 1 050 Ft 700 Ft
Csoportos belépőjegy (10 fő felett) 750 Ft 550 Ft

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a jogszabályban foglalt adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése érdekében a Kalandvárosban 2023. július 1-től a 2 év alatti gyermekek számára 100 Ft/fő (Szent Márton kártyával 80 Ft/fő) regisztrációs díjat vezetett be a SZOVA Nonprofit Zrt.


 

A megváltott jegyek egyszeri belépésre jogosítanak.
Az árak az ÁFA- t tartalmazzák és a 2023. évre vonatkoznak.


Fizetési módok: készpénz, bankkártya, SZÉP kártya.
A kedvezményes árú belépőjegyeket Szent Márton kártya vagy QR kód bemutatásával lehetséges igénybe venni.


HÁZIREND

A játszóparkot mindenki a saját felelősségére használhatja. 12 éven aluli gyermekek a játszóparkot csak felnőtt kísérővel látogathatják. Minden játékelemet csak a tárgyakon feltüntetett korosztályok használhatnak. Baleset- és biztonségvédelmi okokból a játszóparkot 12 éven felüli gyermekek NEM használhatják.
 


 

További információk:
Cím: Kalandváros Szombathely, Dolgozók u.
Telefon: 06 30/500-7584