TÁMOP- 6.1.2.

 

Projekt neve:

Nyugodt kiegyensúlyozott munkahelyi élet

Projekt leírás: 

TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0302 azonosítószámú pályázatunk 2012. szeptembere és 2013. júliusa között valósul meg.
 
Projekt helyszínei: 9700 Szombathely Welther K. u. 4.; 9700 Szombathely Jászai M. u. 2. 
 
A SZOVA Zrt. Szombathely egyik legjelentősebb közszolgáltató vállalata. A társaság két cég, a Szombathelyi Városgazdálkodási Kft., és a Házkezelési Kft. összeolvadásával, 2007. július 1-től kezdte meg tevékenységét, egy évvel később a Claudius Ipari Park is integrálódott a vállalatba. A cég egyszemélyes tulajdonosa Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata. A társaság a jogelődökkel együtt már több mint ötven éve lát el Szombathelyen városüzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat. 
Tevékenységi körébe tartozik a hulladékgazdálkodás, a közterületek tisztítása, a téli hó- és síkosság-mentesítés, valamint útfenntartás, útjavítás, kommunális gépjárművek és munkagépek javítása. A cég ezen kívül vagyonhasznosítással kapcsolatos feladatokat is ellát: ilyen a bérlemény- és épületkezelés, illetve üzemeltetés, társasházkezelés, ingatlanfejlesztés, ingatlanhasznosítás és szerepet kap az ipari park funkció is.
Ezek mellett a SZOVA Zrt. üzemelteti a Műjégpályát, a Tófürdőt, a Kalandvárost, és a fizető autóparkolókat, így a vállalat szolgáltatásaiban szinte valamennyi szombathelyi és környékbeli háztartás érintett.
 
Nagy súlyt helyezünk a folyamataink hatékonyságának fejlesztésére, nem utolsó sorban pedig munkatársaink rendszeres képzésére.
A cégvezetés érdeke, hogy egészséges, fitt, fokozatosan terhelhető, szakterületén jól kiképezhető, tartósan foglalkoztatható, kiegyensúlyozott munkaerőre támaszkodhasson. A mai magyar gyakorlat azt igazolja, hogy sok cég jelentős összegeket költ a számára értékes, kvalifikált munkaerő kiképzésére, de az egészségi állapot, a rizikófaktorok, a pszicho-szomatikus problémák vagy krónikus egészség károsodás felmérésére már nem kerül sor,  és nem történik meg e problémák forrásának megszüntetése sem. Ebben segíthetünk egészségügyi állapotfelméréssel, csapatépítő, a stressz kezelést és az egészség helyreállítását és megtartását segítő programokkal.
 
Jelen projekt kidolgozását szükségletfelmérés elkészítése alapozta meg az érintettek bevonásán keresztül. Társaságunk a projekt keretein belül munkahelyi egészségtervet készített, és az abban lefektetett irányvonalak alapján valósítja meg egészség fejlesztő programját az alábbi témaköröket feldolgozva:
 
 • Az egészséges táplálkozás, illetve energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) megtartása, és/vagy visszaállítása érdekében kidolgozott programok megvalósítása;
  Megvalósításra kerülő programunk: Demonstrációs előadássorozat (5 alk.)
 • Rendszeres testmozgást elősegítő szabadidős programok megvalósítása, melyek hangsúlyt helyeznek az energiaegyensúly mindkét oldalára.
  Megvalósításra kerülő programunk: Egészségnapok (2 nap) 
 • A lelki egészség védelmére/megőrzésére irányuló egészségfejlesztési és megőrzési programok megvalósítása.
  Megvalósításra kerülő programunk: Csoportos foglalkozások (5 alk.) Demonstrációs előadássorozat (3 alk.), csoportos foglalkozások.
 • Elsősegély nyújtási és baleset megelőzési programok megvalósítása
  Megvalósításra kerülő programunk: Demonstrációs előadássorozat (4 alk.)

 

Az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos, egészséges munkahely biztosítása valóban kiemelt prioritást élvezett és élvez a mai napon is a SZOVA Zrt. politikájában. A projekt sikeres megvalósítása és hosszú távú fenntartása hozzájárul a dolgozók jobb egészségi állapotának biztosításához, mely által a cég termelékenységének emelkedése várható a jobb és kiegyensúlyozottabb munkavégzésből eredően.
 
A projekt összköltsége: 7 568 404 Ft, amelyből az elnyert támogatás összege 7 568 404 Ft.
 
Kedvezményezett neve és elérhetősége:
SZOVA Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt..
9700 Szombathely Welther K. u. 4..
 
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 
H-1134 Budapest, Váci u. 45., G. épület
Tel: +36 (1) 273-4250
 
honlapja: